Services


Als kennisorganisatie en leverancier van diverse ICT oplossingen is het belangrijk dat onze consultants plezier hebben in hun opdrachten.     

Wij werken met een selecte groep opdrachtgevers waar we onze kernwaarden mee delen. Ook projecten en inhuur van professionals zijn in onderdeel van onze BMS (Basic Management Service). 

Uitgebreid dienstenportfolio & managed services

Daarom is een goede servicerelatie de basis van al onze diensten voor onze opdrachtgevers. Onze services zijn modulair opgebouwd en een initiële BMA Service, kan eenvoudig aangevuld worden met nieuwe LogicQ Associates en services. 

Met een groot potentieel aan deskundigheid op diverse terreinen voeren wij bij LogicQ Services dagelijks uitdagende projecten. 

Elke adviseur is ook betrokken bij de uitvoering van het project op basis van het advies. Dus geen wolkenfietsers met luchtkastelen, maar een degelijk advies met commitment. 

Vanaf het eerste concept tot en met de uitvoeringsfase. Onze consultants hebben veel ervaring in huis waar uw organisatie van kan profiteren. 

LogicQ adviseert klanten op alle hier bovengenoemde vier oplossings- gebieden, waarbij het uitgangspunt is GET IT REAL. 

Back to Top

Services

Systeem onderhoud

Het kan zijn dat het binnen uw organisatie kostentechnisch onverstandig is om één of meerdere vaste systeembeheerders in dienst te nemen. 

 In dat geval kunt u,met ons service abonnement, op vaste- en oproepbasis bijvoorbeeld binnen vier uur support van onze professionals op locatie ontvangen afhankelijk van de gekozen Service Level Agreement (SLA).  Een vaak gehoorde klacht is dat wanneer er zich een incident voordoet, een systeembeheerder door uiteenlopende oorzaken, niet direct beschikbaar is. Met een LogicQ systeembeheer zult u dit probleem niet ondervinden. Afhankelijk van het abonnement dat u afsluit is het mogelijk om vaste dagen in te plannen voor het onderhoud. 

In het geval dat er zich een calamiteit voordoet zal er een systeembeheerder binnen 1 uur op locatie zijn. Met het service abonnement bent u daarom verzekerd van optimale continuïteit van uw organisatie.  Systeembeheerders van LogicQ kunt u inschakelen voor de meest uiteenlopende ICT projecten en onderhoudswerkzaamheden. Denkt u hierbij aan het onderhouden van uw ICT infrastructuur waaronder werkplekken, servers en randapparatuur. Daarnaast bieden wij support aan uw medewerkers.

Helpdesk en ondersteuning

 Managed Service is waar we veelal onze dienstverlening starten bij onze klanten, omdat wij iedere dag werken aan de voortzetting van onze oplossingen en de relatie met onze klanten. 

 Wij willen voorkomen dat u er alleen voor komt te staan. Om die reden stellen wij ons team van Associates  continu beschikbaar voor onze relaties met een service overeenkomst. E en ondersteuningsovereenkomst is bijzonder waardevol voor klanten, vooral tijdens de initiële fase van CRM/ERP projecten.

Snelle toegang tot de juiste specialisten maken dat eventuele onvoorziene issues snel verholpen worden en vragen worden beantwoord. Hiertoe is een speciaal centraal hotline telefoonnummer beschikbaar. Ondersteuning wordt in principe verleend in het Nederlands, Engels of in het Duits, via email, web of telefoon.