Pauline publiceert over inclusiviteit
Artikel reeks #VrouwenindeIT worden enthousiast ontvangen

Mooie reeks artikelen over vrouwen en diversiteit in de ICT in het blad ITChannelPRO

Aanleiding 

In het gesprek tussen Pauline van Alderwerelt van Rosenburgh - managing partner bij LogicQ - en Eric Luteijn, kwam het gesprek op de rol van vrouwen in de ICT. Op een gegeven ogenblik vroeg Eric - directeur van Luteijn Media en uitgever van o.a. IT vakblad ITChannelPRO en DatacenterWorld - aan Pauline of zij een artikel zou willen schrijven over dit onderwerp.  

Dat leek Pauline wel wat en het is dan ook niet bij één artikel gebleven. Zij zegt hier over: "Ik vond het mooie gelegenheid om een aantal representatieve vrouwelijke IT professionals vragen om mee te werken. Ik kan zo uiteenlopende functies belichten en een indruk geven aan buitenstaanders hoe het is als vrouw in de IT te werken."

Kaartenbak 

Voor de selectie kan Pauline uit een enorme kaartenbak kiezen - zij werkt al meer dan 20 jaar in deze bedrijfstak in diverse rollen waaronder Sales & Marketing, maar zij heeft o.a. ook als community manager voor CIOnet gewerkt en niet te vergeten de vele events die zij organiseerde als International Partner Manager voor Axios Systems en eG Innovations. 

"Ik heb het idee met plezier opgepakt en verder uitgewerkt in deze serie over #VrouwenindeIT en heb er bewust voor gekozen om vrouwen te interviewen die hun sporen in de IT hebben verdiend. Zij zijn afkomstig uit de wetenschappelijke journalistiek, opereren op MT-niveau en senioren in de techniek (techies)".

Artikel #01: Raisa
Lees haar eerste blog in de reeks over '
Vrouwen in de IT'  #inclusiviteit, met in de hoofdrol Raisa Ghazi, Wetenschappelijk journalist in de IT.
Lees verder hier

Artikel#02: Fiona 
Fiona is een "IT Transformation Booster" en Chief Digital Officer, Strategisch Adviseur en Commissaris. Lees wat haar beweegt en wat haar ervaringen zijn met #inclusiviteit en vooral ook welke kennis en kunde zij in huis heeft.
Lees meer op pag. 68-69 hier

Artikel #03: Frida 
Frida is een "Techie' en kan applicaties ontwerpen, maken en onderhouden op bit niveau. Lees wat haar beweegt en wat haar ervaringen zijn met #inclusiviteit en vooral ook welke kennis en kunde zij in huis heeft.
Lees meer hier

Een goed vervolg #VrouwenindeIT 

Of er een vervolg komt is nog de vraag. Het maken van een dergelijk artikel is arbeidsintensief en onbezoldigd. Door alle drukte in de markt en de betaalde opdrachten moet je goede keuzes maken. 

Pauline zegt hier over "Voor mijn gevoel ben ik nog helemaal niet klaar met deze boeiende reeks over #VrouwenindeIT. Op mijn 'wish' list staan nogal wat interessante dames in de IT. Ik ken deze vrouwen ook persoonlijk. Dat maakt deze reeks voor mij ook bijzonder, omdat je anders gaat aankijken tegen deze dames".

Ook LogicQ wil Eric Luteijn bedanken voor de geboden gelegenheid om te publiceren en het team ITChannelPRO van te bedanken voor de goede samenwerking. Zo hebben we wat terug te doen dit voor het nuttige vakblad met 'cutting edge' IT informatie dat graag door onze LogicQ Associate wordt gelezen.

Meer info

Meer weten?
Kom maar door en stel je vraag...

        Pauline publiceert over inclusiviteit
        LogicQ HQ, Robert Lauer
        12 mei, 2022
        Deel deze post

        Latest posts

        Archief
        Een Odoo website is zo gebouwd...
        Je hoeft geen Informatica te hebben gestudeerd, het is zo eenvoudig met Odoo